Politica de rambursare (retur)

Politica de retur și rambursare scrisă

Înțelegem cât de importantă este satisfacția dumneavoastră și de aceea vă oferim posibilitatea de a returna produsele în termen de 15 zile. Vă încurajăm să faceți cumpărături fără griji, deoarece în cazul în care bunurile nu corespund așteptărilor dumneavoastră, le puteți returna simplu. Este important de menționat că, în cazul în care bănuiți că bunurile au fost deteriorate în timpul transportului, vă rugăm să ne contactați în termen de 2 zile de la primirea acestora, la adresa de e-mail cosmanu.srl@gmail.com, atașând fotografii ale coletului și ale produsului deteriorat. Vom prelua imediat situația. Produsele nu pot fi returnate dacă nu îndeplinesc următoarele condiții:

 

  • Să fie în aceeași stare în care au fost livrate.
  • Să fie ambalate în ambalajul original.

De asemenea, dreptul de retragere nu se aplică bunurilor care au fost desigilate, a căror ambalaj a fost deteriorat de către cumpărător, precum și altor bunuri care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau igienă.

Clientul are posibilitatea de a solicita rambursarea sumei de bani sau schimbarea cu un alt produs. În ambele cazuri, valoarea returnată sau produsul înlocuit se referă strict la costul produselor, excluzând taxele de expediere. Conform Ordonanței 34/2014 "Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor". Suma returnată către client nu include costurile de transport sau de ramburs, ci doar valoarea de achiziție a produsului.

Conform articolului 14 (2) din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de cumpărător. Cu excepția cazurilor în care există neconcordanțe între produsele livrate și Comandă, costurile de returnare vor fi suportate de cosmanu.com după o analiză internă efectuată de către departamentul de Relații Clienți.

Procedura de returnare

Produsele trebuie returnate în ambalajul original, însoțite de toate accesoriile corespunzătoare, fără ambalaj deteriorat, zgârieturi și fără semne de utilizare. Produsele desigilate nu pot fi returnate.

La returnare, sunt acceptate doar produsele care se află în aceeași stare în care au fost livrate. Conform prevederii OUG 34/2014, "utilizatorul final este respons

Formular de contact